tempahan dan pembayaran

Tuesday, December 29, 2009

excited...

today i very xcited...
xcited to go CIQ...
but, bila dah sampai... ngantuk giler...
huhu...
but the most important... very2 xcited to go to MAlacca...
malacca wait for me k...
nak pack bag.....
taaaaaaaaaaaaaa.

Sunday, December 27, 2009

rungsing

setiap hari membosankan,
nak keluar tak boleh,
nak baca buku, xda buku,
main internet pun kne marah,
kenapa hidup ak mesti dikongkong,
kenapa aku tak boleh buat apa aku nak buat...

biarla aku kesorangan...........

Saturday, December 26, 2009

holiday

semalam adalah hari tido sedunia, taktawla knp semalam boleh tido satu hari, tangan2 rasa sakit sangat, tukar tayar eman punya pasal, sampai sakit tangan, ini bermaksud dah la tak berseman,
aduis...
ha cerita pasal tukar tayar, ni semua gara2 Dr. Raz,
kebetulan tayar van eman pancit, taw2 je la idea merepek Dr. Raz tu...
jdnya dia suh budak perempuan tukar tayar,
jgn ingat perempuan tak boleh buat,
haa..... berjaya taw tukar tanpa bantuan dari orang bernama lelaki...
sejarah.... bagus jugak, taw jugak aku nak tukar tayar cam ner, tak de la panic bila terjadi dekat diri sendiri..... TQ Dr. Raz atas idea kreatif mu

Wednesday, December 23, 2009

imglad

today, huh, get suprice, tak best lgsng, knp baru tw yg during practical training, just bayangkan 6 bulan kerja tanpa sebarang gaji/elaun, nak makan pasir pe? kalau cam ni la program IMGLAD, baik tak payah join,
i already grad!!!

Sunday, December 20, 2009

today...

ari ni dah balik semula ke rmh, huh.. masa otw td kne thn polis..
dgn xde rasa bersalahnya... tup.. tup.. polis tu suh turun tingkap..
tak pasal2 je kne marah.. tu pun nk mrh...
nk taw knp.. sbb xpki seatbelt..
xsuka tol.. rimas..

sok xde kls.. n then.. besok kne siapkan jugak bisnes projek.. klu x, kesian group ak dpt masalah,
yg penting sok kne settel kan dlu g celcom..

pe2 pun, besok je la pikir, selamat malam ('',)

Saturday, December 19, 2009

balai polis sri gading

okwy, skrg 6.00pm ktorg 1famili, opwh.. bkn 1 famili, tp 2 famili...
ktorg skrg g rmh abg afiz...
so malam ni ktorg tido sini...

terjah blog org..

hihi, suka2 je baca blog org.. pe2pun best sgt bce blog org...
bestnyer tgk dia da bby. cte pglaman masa pregnt, deliver.. ush...seronoknya..
bla ak bleh kawin ni...
hihi.. berangan je la..

Friday, December 18, 2009

awal muharam.. selamat tahun baru

sempena tahun baru ni...
apa azam aku..
aku berazam aku dapat keje, dan berbahagia selalu disamping orang2 yang bahagia, cuti arini tak tawu nak buat pe, bisnes projek? aduis malasnya, aku mesti berubah,

Tuesday, September 1, 2009

Contest Pasangan Seiras..

syarat2 wajib.

1. Terbuka kepada semua blogger malaysia dan antarabangsa
yang memiliki wajah seiras dengan suami/isteri, adik beradik atau kawan2.

2. Upload gambar seiras anda (nyatakan nama anda dan pasangan)
dan tinggalkan link nya di entri ini.

3. Juga letakkan link contest ini di entry korang ye. Tkde link tk Qualified ok.
copy je ni-->
http://miezaniera.blogspot.com/2009/08/contest-pasangan-seirasopened.html



syarat2 sunat.

4. Banner tu sapa yg rajin, letak la kt sidebar blog korang, kalo yg malas tu,
tak yah la letak.
5. Pastu letakkan link http://miezaniera.blogspot.com/ di blog list anda.
6. Lastly, be my follower ;D
7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional.


Hadiah?

R.A.H.S.I.A

kasi suspen skit hehehe..





Nama: Raden Nurul Syuhada binti Radin Mohd Isa
Nama Pasangan: Suhaina binti Ramlee
kami ialah kawan sama2 belajar, bila jalan berdua mesti ada yang tegur kami kembar...
moga2 bleh terpilih amin.......

Friday, August 14, 2009

dapat surat

hari ini dapat surat interview penolong akauntan W27
kat nusajaya 20hb ni... takutnya...

Thursday, August 13, 2009

perginya seorang ustaz

ustaz asri kumpulan rabbani telah pergi kerahmatullah..

al-fatiha
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman

Monday, June 22, 2009

Aku cinta kamu!!

Mencintai seseorang tidak semestinya kita memiliki dirinya. Oleh itu sayangilah diri kita dari disakiti oleh cinta kerana cinta tak semesti dapat membahagiakan kita.

Persahabatan lebih bermakna dari percintaan yang mengecewakan.

Insan yang lemah akan membiarkan cinta menguasai dirinya sehingga merana, insan yang bijak akan menguasai cinta hingga gagal membuatnya kecewa.

Cinta itu ibarat nyamuk yang menggigit, dibiar sakit digaru sedap.

Sebelum mencintai seseorang, cintailah diri sendiri terlebih dahulu. Kerana orang yang tidak menyayangi dirinya amat sukar untuk membahagiakan orang lain.

Jangan permainkan perasaan orang dengan cinta yang mengecewakan jika tidak suka perasaan kita pula dipermainkan orang lain.

Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.

Janganlah engkau menangis kerana gagal bercinta kerana lambat-laun manusia pasti akan meninggalkan segala apa yang dicintai.

Cinta itu cahaya yang menyirami kehidupan. Hidup menjadi suram jika orang yang kita cintai tidak turut sama menikmatinya.

Cinta itu adalah api, namun kita tidak akan pernah tahu sama ada api itu akan menghangatkan atau menghanguskan kita.

Segulung ijazah adalah lebih bermakna dari surat cinta.

Cinta Oh Cinta

Cinta itu cahaya yang menyinari kehidupan. Hidup menjadi suram jika orang yang kita cintai tidak turut sama menikmatinya.

Memburu cinta memang baik, tapi cinta yang datang tanpa diburu adalah lebih baik. ~ Shakepeare

Cinta itu kehidupan kedua; ia tumbuh dan membesar di dalam jiwa, menghangatkan urat saraf dan bergatar pada setiap denyutan nadi. Joseph Addison

Cinta itu kunci yang membuka setiap kamar hati seorang lelaki. ~ J.H. Evans

Rahsia untuk dicintai ialah dengan menjadi pencinta, dan rahsia untuk menjadi pencinta ialah dengan menjadi orang yang tidak mementingkan diri sendiri. ~ J.G. Holland

Cinta bukan sesuatu untuk diperdebatkan, diberikan alasan dan tawar menawar. Cinta adalah sesuatu untuk diberi, untuk dirasai.

Cinta itu terlalu subjektif untuk diperkatakan dan setiap insan mempunyai persepsi yang berlainan dan kemungkinan sama mengenainya. Berhati-hati dengan cinta .


 


 

Cinta tidak boleh dipaksa dan cinta bukan datang dengan sekelip mata. Cinta bagaikan bintang di langit sana. Terlalu banyak yang bercahaya indah tetapi cuma satu yang akan jadi igauan pemujanya.

Peraturan cinta menyatakan yang kita boleh mencintai sesiapa saja. Kenapa? Kerana cinta itu adalah hak kita. Tak ada orang yang boleh membunuh cinta yang tumbuh walaupun oleh orang yang kita cintai itu! Itu peraturan pertama bercinta!

Cinta hanya satu perasaan. Jika diupam rasa, sarat emosi, maka bersemi, mekar dan rendanglah ia. Tetapi, jika diabaikan, dibiarkan, pasti akan layu dan kekeringan. Cinta tidak lebih hanya satu perasaan. Jika salah kendali, bisa jadi penyakit.

Tuhan tahu rasa hati kita. Tuhan dengar keluhan kita. Kalau kita tak lupa dia, dia tak lupa kita. Di tangan dia ada 'kunci'. Dan, kita ada pilihan sama ada mahu dapatkan kunci itu atau tidak.

Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya. Mungkin Dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kepada orang yang kita cintai.

Rasa terikat, terlalu sayang dan terlalu benci, akan buat jiwa merana.

Dalam hidup ini, tidak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan. Apalagi bila melibatkan perasaan orang lain.

Kadang-kadang Tuhan turunkan petir dan kilat, kita menangis mencari di mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Tuhan hendak beri kita pelangi.

Terkadang, kita tidak dapat apa yang kita impikan. Lalu, kita menyalahkan takdir kerana terlalu kecewa. Sedangkan, kita tidak sedar, apa yang kita perolehi adalah lebih baik dari apa yang kita harapkan.

Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya. Tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Benarkah bahawa percintaan itu sesuatu yang indah? Benarkah setiap pencinta akan terus mengingati kekasihnya walaupun kekasih itu tidak ada buat menemaninya setiap waktu ?

Dan benarlah kata orang itu cinta itu buta. Cinta itu tidak memerlukan cahaya matahari untuk menyuluh jalan sang pencinta itu walaupun jalan itu amat sukar dan berliku. Cahaya hati dan perasaan sudah cukup untuk menerangi segalanya.


 

Sunday, January 11, 2009

hari minggu ku

hey, ku and my bro bru je g melawat haiwan2 kat zoo,
hujung minggu bosan tak da keje so ktorang kuar jln2 mkn angin,
ktorng tgk gajah,monyet,burung,buaya, dan banyak lagi laa...
haaa!! jom tengok gambar2 yang sempat ku rakamkan semasa di sana...

burung








anak monyet, pakai pampers lagi..


kuda padi
haiwan padang pasir, UNTA

angsa
tupai
bagi gajah makan


singa









seronok jugak dapat tgk dan pegang haiwan2 ni...

ha! kalu korang da friendster, bleh la add ku di...

http://www.friendster.com/radinsyuhada

Thursday, January 8, 2009

kehidupanku bergelar seorang pelajar

Buat pertama kalinya ku pergi jauh dari famili, bertahun-tahun tidak berpisah jauh dari famili, akhirnya ku terpaksa juga tabahkan hati, kuatkan iman untuk pergi belajar mengenal erti hidup berdikari, keputusan untuk melanjutkan pelajaran telah membawa ku mengenal negeri bernama Negeri Sembilan. Negeri yang penuh dengan adat pepatihnya. Tamatnya persekolahan ku telah berjaya melanjutkan pelajaran di Politeknik Port Dickson.
Berkenalan dengan pelbagai ragam dan kerenah bermacam-macam rakan dari pelbagai negeri. Di Politeknik ku tinggal di rumah sewa bersama-sama rakan yang tidak berpeluang untuk tinggal di asrama. kawan-kawan ku adalah, nard, shdot,kak wani, sue, anita dan dila . Mereka ni la antara pesaing-pesaing ku di dalam peperiksaan. Teman berborak, teman tido, dan yang paling penting teman belajar, tak kira siang atau pun lewat malam.tanpa mereka ku tak kan berjaya begini .
Trimasla kat u all sume ye atas budi dan jasa korang..


~melawat bumi yang penuh sejarah (melaka bandar bersejarah)~


gambar2 kat ats ni masa ktorang g nek motor beramai-ramai k...


Gambar masa ktorang g jalan2 ke melaka, melaka la tempat yang paling hampir ngn tempat ku belajar. selalunya, bila nak abis satu-satunya sem ktorang akan pergi makan angin, ni la kenangan ku bersama rakan-rakan.



kenangan ini akan sentiasa ku ingat hingga hujung nyawa.. huhu..

























Tiba giliran menjejakkan kaki ke Genting Theme Park. (fun at the peak!)








ku tak pernah g genting, dan masa ku di sem 3, ku dan rakan-rakan telah berpeluang g ke sana.. seronok sgt dapat pergi tempat yang sejuk kat sana, dapat main bermacam-macam permainan yang sangat menyeronokkan. berpusing ligat seperti gasing yang pasti meledakkan tahap adrenalin anda dengan menaiki spinner. alami keseronokan melonjak ke angkasa dan menjuman ke bumi dengan space shot.
corkscrew,
permainan roller coaster pusingan berkembar yang pertama di malaysia yang mendaki dan menjunam daripada ketinggian 90 kaki. dan bermacam-macam lagi yang pasti memberikan seribu kenangan. kalau berpeluang kembali ke sana, ku ingin pergi bersama-sama orang tersayang..... seronok la kalau dapat duduk kat sana lama-lama pun tak pe....






~zoom in~



my housemate...








serba sedikit tentang rakan-rakan ku~~~

jom kenal dengan kawan-kawan ku,
ok yang ni dia selalu megaku yang dirinya cumey...
si empunya nama Nadzirah
anak kepada pakcik Omar, ramai peminat tu.
lihat sendiri,adakah dia betul2 comel,
atau perasan comel,
nilailah sendiri k..









Ha! pelakon drama dunia anita tu.
hehe, dia ni salu ditipu oleh
si budak cumey 2,
dia ni senang sagat ditipu..
sapa lagi,

Anita A.Rahman la..



ok!
Nor Shahida Jahri, anak Jati Johor.
dia tinggal di Kota Tinggi,
dia ni bela abg polis
tapi nth la ye...
nak tahu tanya la sendiri..
hehe
nak kenal??


Dila. Nama penuhnya,
NorFadilah Razali
dia duk setilam,sebantal dengan anita.
baik orangnya..



Suhaina Ramlee, dia ni duk kat Banting
dgn nenek dia,
bapak dia posting kat Sabah,
sekarang dia dah dapat orang sabah,
jadinya nak menetap sama kat sana la tu,
bersama-sama buah hati pengarang jantung.
hehehe...sori bah!



Siti Syazwani Aziz,
ha.. nilah kakak ktorang,
dia la yang bagi makan kat ktorang sume,
tiap-tiap ari dia akan masakkan utk isi perut-perut
penuh angin ni.
trimas kak wani!!! hahaha..
ni anak Melaka, jadi kalau ktorang g Melaka,
dia ni la tukang tunjuk jalan.





sampai sini dulu... nt ku cite lagi k...

hari-hari yang indah...















jalan2,g angsana wif abg ngah







pemandu jutawan (^_^)

harith haidar

Tuesday, December 29, 2009

excited...

Posted by ~cNastygurlz~ at 9:39 PM 0 comments Links to this post
today i very xcited...
xcited to go CIQ...
but, bila dah sampai... ngantuk giler...
huhu...
but the most important... very2 xcited to go to MAlacca...
malacca wait for me k...
nak pack bag.....
taaaaaaaaaaaaaa.

Sunday, December 27, 2009

rungsing

Posted by ~cNastygurlz~ at 12:14 AM 0 comments Links to this post
setiap hari membosankan,
nak keluar tak boleh,
nak baca buku, xda buku,
main internet pun kne marah,
kenapa hidup ak mesti dikongkong,
kenapa aku tak boleh buat apa aku nak buat...

biarla aku kesorangan...........

Saturday, December 26, 2009

holiday

Posted by ~cNastygurlz~ at 10:18 AM 0 comments Links to this post
semalam adalah hari tido sedunia, taktawla knp semalam boleh tido satu hari, tangan2 rasa sakit sangat, tukar tayar eman punya pasal, sampai sakit tangan, ini bermaksud dah la tak berseman,
aduis...
ha cerita pasal tukar tayar, ni semua gara2 Dr. Raz,
kebetulan tayar van eman pancit, taw2 je la idea merepek Dr. Raz tu...
jdnya dia suh budak perempuan tukar tayar,
jgn ingat perempuan tak boleh buat,
haa..... berjaya taw tukar tanpa bantuan dari orang bernama lelaki...
sejarah.... bagus jugak, taw jugak aku nak tukar tayar cam ner, tak de la panic bila terjadi dekat diri sendiri..... TQ Dr. Raz atas idea kreatif mu

Wednesday, December 23, 2009

imglad

Posted by ~cNastygurlz~ at 1:41 AM 0 comments Links to this post
today, huh, get suprice, tak best lgsng, knp baru tw yg during practical training, just bayangkan 6 bulan kerja tanpa sebarang gaji/elaun, nak makan pasir pe? kalau cam ni la program IMGLAD, baik tak payah join,
i already grad!!!

Sunday, December 20, 2009

today...

Posted by ~cNastygurlz~ at 11:08 PM 0 comments Links to this post
ari ni dah balik semula ke rmh, huh.. masa otw td kne thn polis..
dgn xde rasa bersalahnya... tup.. tup.. polis tu suh turun tingkap..
tak pasal2 je kne marah.. tu pun nk mrh...
nk taw knp.. sbb xpki seatbelt..
xsuka tol.. rimas..

sok xde kls.. n then.. besok kne siapkan jugak bisnes projek.. klu x, kesian group ak dpt masalah,
yg penting sok kne settel kan dlu g celcom..

pe2 pun, besok je la pikir, selamat malam ('',)

Saturday, December 19, 2009

balai polis sri gading

Posted by ~cNastygurlz~ at 6:29 PM 0 comments Links to this post
okwy, skrg 6.00pm ktorg 1famili, opwh.. bkn 1 famili, tp 2 famili...
ktorg skrg g rmh abg afiz...
so malam ni ktorg tido sini...

terjah blog org..

Posted by ~cNastygurlz~ at 12:53 PM 0 comments Links to this post
hihi, suka2 je baca blog org.. pe2pun best sgt bce blog org...
bestnyer tgk dia da bby. cte pglaman masa pregnt, deliver.. ush...seronoknya..
bla ak bleh kawin ni...
hihi.. berangan je la..

Friday, December 18, 2009

awal muharam.. selamat tahun baru

Posted by ~cNastygurlz~ at 1:28 PM 0 comments Links to this post
sempena tahun baru ni...
apa azam aku..
aku berazam aku dapat keje, dan berbahagia selalu disamping orang2 yang bahagia, cuti arini tak tawu nak buat pe, bisnes projek? aduis malasnya, aku mesti berubah,

Tuesday, September 1, 2009

Contest Pasangan Seiras..

Posted by ~cNastygurlz~ at 3:57 PM 0 comments Links to this post
syarat2 wajib.

1. Terbuka kepada semua blogger malaysia dan antarabangsa
yang memiliki wajah seiras dengan suami/isteri, adik beradik atau kawan2.

2. Upload gambar seiras anda (nyatakan nama anda dan pasangan)
dan tinggalkan link nya di entri ini.

3. Juga letakkan link contest ini di entry korang ye. Tkde link tk Qualified ok.
copy je ni-->
http://miezaniera.blogspot.com/2009/08/contest-pasangan-seirasopened.html



syarat2 sunat.

4. Banner tu sapa yg rajin, letak la kt sidebar blog korang, kalo yg malas tu,
tak yah la letak.
5. Pastu letakkan link http://miezaniera.blogspot.com/ di blog list anda.
6. Lastly, be my follower ;D
7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional.


Hadiah?

R.A.H.S.I.A

kasi suspen skit hehehe..





Nama: Raden Nurul Syuhada binti Radin Mohd Isa
Nama Pasangan: Suhaina binti Ramlee
kami ialah kawan sama2 belajar, bila jalan berdua mesti ada yang tegur kami kembar...
moga2 bleh terpilih amin.......

Friday, August 14, 2009

dapat surat

Posted by ~cNastygurlz~ at 11:53 AM 0 comments Links to this post
hari ini dapat surat interview penolong akauntan W27
kat nusajaya 20hb ni... takutnya...

Thursday, August 13, 2009

perginya seorang ustaz

Posted by ~cNastygurlz~ at 1:12 PM 0 comments Links to this post
ustaz asri kumpulan rabbani telah pergi kerahmatullah..

al-fatiha
semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang yang beriman

Monday, June 22, 2009

Aku cinta kamu!!

Posted by ~cNastygurlz~ at 9:36 PM 0 comments Links to this post

Mencintai seseorang tidak semestinya kita memiliki dirinya. Oleh itu sayangilah diri kita dari disakiti oleh cinta kerana cinta tak semesti dapat membahagiakan kita.

Persahabatan lebih bermakna dari percintaan yang mengecewakan.

Insan yang lemah akan membiarkan cinta menguasai dirinya sehingga merana, insan yang bijak akan menguasai cinta hingga gagal membuatnya kecewa.

Cinta itu ibarat nyamuk yang menggigit, dibiar sakit digaru sedap.

Sebelum mencintai seseorang, cintailah diri sendiri terlebih dahulu. Kerana orang yang tidak menyayangi dirinya amat sukar untuk membahagiakan orang lain.

Jangan permainkan perasaan orang dengan cinta yang mengecewakan jika tidak suka perasaan kita pula dipermainkan orang lain.

Kejarlah cita-cita sebelum cinta, apabila tercapainya cita-cita, maka dengan sendirinya cinta itu akan hadir.

Janganlah engkau menangis kerana gagal bercinta kerana lambat-laun manusia pasti akan meninggalkan segala apa yang dicintai.

Cinta itu cahaya yang menyirami kehidupan. Hidup menjadi suram jika orang yang kita cintai tidak turut sama menikmatinya.

Cinta itu adalah api, namun kita tidak akan pernah tahu sama ada api itu akan menghangatkan atau menghanguskan kita.

Segulung ijazah adalah lebih bermakna dari surat cinta.

Cinta Oh Cinta

Cinta itu cahaya yang menyinari kehidupan. Hidup menjadi suram jika orang yang kita cintai tidak turut sama menikmatinya.

Memburu cinta memang baik, tapi cinta yang datang tanpa diburu adalah lebih baik. ~ Shakepeare

Cinta itu kehidupan kedua; ia tumbuh dan membesar di dalam jiwa, menghangatkan urat saraf dan bergatar pada setiap denyutan nadi. Joseph Addison

Cinta itu kunci yang membuka setiap kamar hati seorang lelaki. ~ J.H. Evans

Rahsia untuk dicintai ialah dengan menjadi pencinta, dan rahsia untuk menjadi pencinta ialah dengan menjadi orang yang tidak mementingkan diri sendiri. ~ J.G. Holland

Cinta bukan sesuatu untuk diperdebatkan, diberikan alasan dan tawar menawar. Cinta adalah sesuatu untuk diberi, untuk dirasai.

Cinta itu terlalu subjektif untuk diperkatakan dan setiap insan mempunyai persepsi yang berlainan dan kemungkinan sama mengenainya. Berhati-hati dengan cinta .


 


 

Cinta tidak boleh dipaksa dan cinta bukan datang dengan sekelip mata. Cinta bagaikan bintang di langit sana. Terlalu banyak yang bercahaya indah tetapi cuma satu yang akan jadi igauan pemujanya.

Peraturan cinta menyatakan yang kita boleh mencintai sesiapa saja. Kenapa? Kerana cinta itu adalah hak kita. Tak ada orang yang boleh membunuh cinta yang tumbuh walaupun oleh orang yang kita cintai itu! Itu peraturan pertama bercinta!

Cinta hanya satu perasaan. Jika diupam rasa, sarat emosi, maka bersemi, mekar dan rendanglah ia. Tetapi, jika diabaikan, dibiarkan, pasti akan layu dan kekeringan. Cinta tidak lebih hanya satu perasaan. Jika salah kendali, bisa jadi penyakit.

Tuhan tahu rasa hati kita. Tuhan dengar keluhan kita. Kalau kita tak lupa dia, dia tak lupa kita. Di tangan dia ada 'kunci'. Dan, kita ada pilihan sama ada mahu dapatkan kunci itu atau tidak.

Kadang-kadang, kita terlepas pandang bahawa Allah mengatur segala-galanya. Mungkin Dia mahu kita bertemu orang lain, yang lebih baik untuk kita dan memberikan orang yang lebih baik kepada orang yang kita cintai.

Rasa terikat, terlalu sayang dan terlalu benci, akan buat jiwa merana.

Dalam hidup ini, tidak semua yang kita ingini akan kita dapat malah kadangkala kita terpaksa berkorban hati dan perasaan. Apalagi bila melibatkan perasaan orang lain.

Kadang-kadang Tuhan turunkan petir dan kilat, kita menangis mencari di mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Tuhan hendak beri kita pelangi.

Terkadang, kita tidak dapat apa yang kita impikan. Lalu, kita menyalahkan takdir kerana terlalu kecewa. Sedangkan, kita tidak sedar, apa yang kita perolehi adalah lebih baik dari apa yang kita harapkan.

Sungguh benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita miliki sampai kita kehilangannya. Tetapi sungguh benar pula bahawa kita tidak tahu apa yang belum kita miliki sampai kita mendapatkannya.

Benarkah bahawa percintaan itu sesuatu yang indah? Benarkah setiap pencinta akan terus mengingati kekasihnya walaupun kekasih itu tidak ada buat menemaninya setiap waktu ?

Dan benarlah kata orang itu cinta itu buta. Cinta itu tidak memerlukan cahaya matahari untuk menyuluh jalan sang pencinta itu walaupun jalan itu amat sukar dan berliku. Cahaya hati dan perasaan sudah cukup untuk menerangi segalanya.


 

Sunday, January 11, 2009

hari minggu ku

Posted by ~cNastygurlz~ at 4:39 PM 0 comments Links to this post
hey, ku and my bro bru je g melawat haiwan2 kat zoo,
hujung minggu bosan tak da keje so ktorang kuar jln2 mkn angin,
ktorng tgk gajah,monyet,burung,buaya, dan banyak lagi laa...
haaa!! jom tengok gambar2 yang sempat ku rakamkan semasa di sana...

burung








anak monyet, pakai pampers lagi..


kuda padi
haiwan padang pasir, UNTA

angsa
tupai
bagi gajah makan


singa









seronok jugak dapat tgk dan pegang haiwan2 ni...

ha! kalu korang da friendster, bleh la add ku di...

http://www.friendster.com/radinsyuhada

Thursday, January 8, 2009

kehidupanku bergelar seorang pelajar

Posted by ~cNastygurlz~ at 7:23 PM 0 comments Links to this post
Buat pertama kalinya ku pergi jauh dari famili, bertahun-tahun tidak berpisah jauh dari famili, akhirnya ku terpaksa juga tabahkan hati, kuatkan iman untuk pergi belajar mengenal erti hidup berdikari, keputusan untuk melanjutkan pelajaran telah membawa ku mengenal negeri bernama Negeri Sembilan. Negeri yang penuh dengan adat pepatihnya. Tamatnya persekolahan ku telah berjaya melanjutkan pelajaran di Politeknik Port Dickson.
Berkenalan dengan pelbagai ragam dan kerenah bermacam-macam rakan dari pelbagai negeri. Di Politeknik ku tinggal di rumah sewa bersama-sama rakan yang tidak berpeluang untuk tinggal di asrama. kawan-kawan ku adalah, nard, shdot,kak wani, sue, anita dan dila . Mereka ni la antara pesaing-pesaing ku di dalam peperiksaan. Teman berborak, teman tido, dan yang paling penting teman belajar, tak kira siang atau pun lewat malam.tanpa mereka ku tak kan berjaya begini .
Trimasla kat u all sume ye atas budi dan jasa korang..


~melawat bumi yang penuh sejarah (melaka bandar bersejarah)~


gambar2 kat ats ni masa ktorang g nek motor beramai-ramai k...


Gambar masa ktorang g jalan2 ke melaka, melaka la tempat yang paling hampir ngn tempat ku belajar. selalunya, bila nak abis satu-satunya sem ktorang akan pergi makan angin, ni la kenangan ku bersama rakan-rakan.



kenangan ini akan sentiasa ku ingat hingga hujung nyawa.. huhu..

























Tiba giliran menjejakkan kaki ke Genting Theme Park. (fun at the peak!)








ku tak pernah g genting, dan masa ku di sem 3, ku dan rakan-rakan telah berpeluang g ke sana.. seronok sgt dapat pergi tempat yang sejuk kat sana, dapat main bermacam-macam permainan yang sangat menyeronokkan. berpusing ligat seperti gasing yang pasti meledakkan tahap adrenalin anda dengan menaiki spinner. alami keseronokan melonjak ke angkasa dan menjuman ke bumi dengan space shot.
corkscrew,
permainan roller coaster pusingan berkembar yang pertama di malaysia yang mendaki dan menjunam daripada ketinggian 90 kaki. dan bermacam-macam lagi yang pasti memberikan seribu kenangan. kalau berpeluang kembali ke sana, ku ingin pergi bersama-sama orang tersayang..... seronok la kalau dapat duduk kat sana lama-lama pun tak pe....






~zoom in~



my housemate...








serba sedikit tentang rakan-rakan ku~~~

jom kenal dengan kawan-kawan ku,
ok yang ni dia selalu megaku yang dirinya cumey...
si empunya nama Nadzirah
anak kepada pakcik Omar, ramai peminat tu.
lihat sendiri,adakah dia betul2 comel,
atau perasan comel,
nilailah sendiri k..









Ha! pelakon drama dunia anita tu.
hehe, dia ni salu ditipu oleh
si budak cumey 2,
dia ni senang sagat ditipu..
sapa lagi,

Anita A.Rahman la..



ok!
Nor Shahida Jahri, anak Jati Johor.
dia tinggal di Kota Tinggi,
dia ni bela abg polis
tapi nth la ye...
nak tahu tanya la sendiri..
hehe
nak kenal??


Dila. Nama penuhnya,
NorFadilah Razali
dia duk setilam,sebantal dengan anita.
baik orangnya..



Suhaina Ramlee, dia ni duk kat Banting
dgn nenek dia,
bapak dia posting kat Sabah,
sekarang dia dah dapat orang sabah,
jadinya nak menetap sama kat sana la tu,
bersama-sama buah hati pengarang jantung.
hehehe...sori bah!



Siti Syazwani Aziz,
ha.. nilah kakak ktorang,
dia la yang bagi makan kat ktorang sume,
tiap-tiap ari dia akan masakkan utk isi perut-perut
penuh angin ni.
trimas kak wani!!! hahaha..
ni anak Melaka, jadi kalau ktorang g Melaka,
dia ni la tukang tunjuk jalan.





sampai sini dulu... nt ku cite lagi k...

hari-hari yang indah...

Posted by ~cNastygurlz~ at 7:55 AM 0 comments Links to this post














jalan2,g angsana wif abg ngah







pemandu jutawan (^_^)

harith haidar